Saturday, 7 January 2017

KAK SAYA TAK SANGKA BERPANTANG SECARA ARAB BUKAN SAJE MUDAH! BADAN RASA RINGAN & SIHAT!!!
Ramai yang beranggapan berpantang bersalin ni satu mimpi ngeri kerana kepayahan yang terpaksa dilalui sepanjang berpantang. Disekat segala-galanya baik dari segi makanan maupun minuman. Tidak boleh banyak bergerak. Macam-macam lagi. Disamping memerlukan penjagaan rapi daripada kaum keluarga terutama ibu, ibu mertua dan bidan. Sehingga menyusahkan orang tua dan diri sendiri.Berlainan pulak dengan Produk Bersalin Ambar Kenanga, yang  berpantang mengikut Perbidanan Arab. Ia adalah suatu alternatif kepada Para ibu yang mahu berpantang dalam masa sama mahu berpantang secara ringkas, mudah & kembali sihat. Menjadikan waktu berpantang adalah suatu yang dinantikan dan dijalani dengan tenang. Tanpa menyusahkan keluarga terutama ibu sendiri atau ibu mertua.


Cara berpantang secara Arab ini sebenarnya telah  lama dipraktikkan sejak zaman nenek moyang Pengasas Ambar Kenanga (AK) yang dahulunya telah lama bernaung diMekah, Arab Saudi sebelum berhijrah ke Melaka. 

Nenek Moyang Pengasas AK, Arwah Hajjah Hasmah juga adalah seorang bidan yang terkenal. Dimana sekiranya bayi dalam perut songsang, beliau boleh mengembalikannya ketempat asal dengan menekan jari kepusat ibu mengandung tersebut. Beliau telah menyambut ratusan bayi semasa hayatnya dan menjual produk rempah ratusnya disekitar kawasan Melaka.

Resepi rempah ratus ini telah diturunkan kepada Penasihat AK, Hajjah Rahmah Shah Binti Rahmat Shah Khan sehingga berdaftarnya Produk Bersalin diKementerian Kesihatan Malaysia. Dijamin HALAL.

Ramai ibu-ibu yang moden telah memilih untuk berpantang secara Arab kerana AK telah menyediakan suatu produk yang seakan sama atau gantian kepada Param, Pilis & Tangas. Memastikan Para Ibu berpantang akan sentiasa berada didalam keadaan wangi, bersih, tenang & sihat. Tanpa gangguan aura negatif dan/atau mimpi buruk.

NAK CUBA TEL            : +6012-299 8154
JOM TEL                     : +6012-299 8154 
UNTUK PERTANYAAN    : +6012-299 8154

Antara produk-produk yang disyorkan sepanjang berpantang secara tradisi Arab ini ialah...

AK IBU yang bertujuan merawat atau membaikpulih dalaman wanita terutamanya rahim. Memberi tenaga & kesihatan yang baik sepanjang dua (2) bulan. Bentuk badan kembali asal seperti anak dara.

AK TIMOYAN pula berperanan untuk mengecutkan batu meroyan ibu-ibu berpantang agar tidak beremosi atau bermimpi buruk sepanjang berpantang. Pengambilan AK TIMOYAN ini mampu menaikkan rahim balik ketempat asal, tanpa perlu disengkak oleh bidan. Ramai feedback yang kami dapat dari Pengguna AK menyatakan emosi mereka berada dalam keadaan tenang dan ceria.

AK TIARAH pula berfungsi untuk mengeluarkan darah-darah kotor yang masih terselit dicelah-celah rahim. Sekali gus membaikpulih rahim serta memudahkan kehamilan semula kelak. Pengguna akan merasa darah-darah kotor akan keluar  sepanjang berpantang. Ada Pengguna mengadu kedatangan haid selepas berdarah nifas. Ia adalah suatu yang positif sebagai tanda rahim sihat.


Tiada masalah sekiranya Pengguna Produk AK ingin berparam, berpilis atau bertangas. Tapi bagi kami itu semua sudah tidak payah dilakukan setelah mengamalkan Set Bersalin Ambar Kenanga. Anda pasti kembali sihat batin dan lahiriah termasuk kestabilan emosi.

NAK CUBA TEL            : +6012-299 8154
JOM TEL                     : +6012-299 8154 
UNTUK PERTANYAAN    : +6012-299 8154
Namun sepanjang berpantang, ibu-ibu berpantang dinasihati minum air masak putih sekurang-kurangnya 2-3 liter sehari. Ini adalah untuk mendetox serta mengeluarkan lebihan air yang berada didalam badan semasa mengandung. Sekali gus mengembalikan bentuk badan. 

Adalah tidak benar sesetengah anggapan bahawa badan akan boyak sekiranya minum air masak banyak. Sebaliknya, ia akan merawat & membaikpulih dalaman dengan cepat serta  memperbanyakkan susu badan.

Disamping itu ibu-ibu berpantang digalakkan makan-makanan yang berkhasiat  lima (5) kali sehari termasuk buah-buahan seperti betik, pisang dan epal. Makan sayur-sayuran yang dimasak bukan mentah. Makan sayur-sayuran yang mentah atau ulam-ulaman yang mentah boleh menyebabkan kemasukkan angin dalam badan.


Ibu-ibu berpantang juga tidak digalakkan menjerit untuk mengelakkan bentan. Sekiranya bentan, ambik sebiji besar bawang putih diketuk sedikit dan disapu disetiap kuku jari kaki serta tangan.

Ibu-ibu juga dinasihati mandi sebelum pukul 7 petang untuk mengelakkan angin sejuk masuk kedalam badan. Kalau boleh lap badan dengan kain lembab untuk tujuh (7) hari pertama.

Banyak lagi petua-petua yang ingin diturunkan disini. Nantikan post kami selanjutnya.

Akhirkata, kepada Ibu-Ibu Mengandung yang masih belum buat pilihan samada hendak berpantang secara tradisi atau secara Arab. Cuba baca testimoni yang dipost disini. Tidak salah mencuba daripada tidak berpantang langsung. 

NAK CUBA TEL            : +6012-299 8154
JOM TEL                     : +6012-299 8154 
UNTUK PERTANYAAN    : +6012-299 8154

TIADA PAKSAAN & KAMI SEDIA MELAYAN PERTANYAAN ANDA...

JANGAN LUPA BERTANYA : +6012-299 8154         
No comments:

Post a Comment

Mohon kerjasama anda supaya membuat ulasan atau pertanyaan dengan baik dan bersopan. Ulasan bersifat spam tidak akan diterbitkan. Terima kasih atas pengertian anda.